Het INL is de Schatkamer van de Nederlandse taal. De verschillende afdelingen van het INL geven samen vorm en inhoud aan die schatkamer, ieder vanuit haar eigen invalshoek. Zo ontstaat de Taalbank Nederlands, het centrale verzamelpunt van alle Nederlandse woorden en de kennis die we daarover hebben. De schatkamer van het INL is voor iedereen toegankelijk, om schatten te halen, maar ook te brengen. Expertise, samenwerking, zichtbaarheid en toegankelijkheid zijn daarbij de kernwoorden van de INL-filosofie.

Expertise

Iedere afdeling ontwikkelt zich tot expertisecentrum en is een noodzakelijke schakel in het geheel om volledige en kwalitatief hoogwaardige eindproducten te kunnen leveren. Dankzij onze deskundige medewerkers, die zich met betrokkenheid inzetten in hun vakgebied, kunnen wij onze rol van Schatkamer van de Nederlandse taal volledig waarmaken.

Samenwerking

Het INL staat voor een projectmatige aanpak waarbij alle onderdelen van de organisatie zijn betrokken. Dit heeft ons veel voordelen opgeleverd: een efficiëntere workflow en producten die ruimer toepasbaar zijn. De verschillende standpunten en expertises dragen bij aan een vollediger en daardoor beter eindproduct.

Zichtbaarheid en toegankelijkheid

Al vele jaren wordt bij het INL hard gewerkt aan grote projecten, is kennis verzameld en expertise opgedaan. Andere partijen kunnen profiteren van onze kennis en deskundigheid. Anderzijds kunnen wij veel leren van het contact met externe partners. Daarom werken wij eraan meer open, zichtbaar en toegankelijk te zijn.